Ny rapport befäster Stockholms roll i framtidens matsystem

SPONSRAT INNEHÅLL

Stockholm tar ständigt positioner som internationell foodtech-hub. Invest Stockholm och Sweden Foodtech har nu tagit fram en ny rapport som visar på entreprenörskapet, investeringarna och forskningen inom sektorn.

Tillsammans med Sweden Foodtech har Invest Stockholm kartlagt över 130 foodtech-startups, analyserat de senaste investeringstrenderna och pratat med de olika aktörerna på Stockholms foodtech-scen. Resultaten pekar på en snabbt växande insikt om matens påverkan och en stark drivkraft för att förbättra hälsan för såväl vår planet som de människor som bebor den.

– Stockholm tar nu krafttag för att förverkliga visionen om att bli en stad för hållbar matproduktion, en Future Good Food City. Vårt mål är att Stockholm ska vara en av de mest hållbara, kreativa och innovationsdrivna gastronomiska huvudstäderna i världen och den bästa platsen för näringsliv och vetenskap att tillsammans utforska och skapa nästa generations livsmedelssystem, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm.

SAMVERKAN KRÄVS

Rapporten ger en bred bild av Stockholm som hubb för nya innovationer, talanger och investeringar. En nyckel är också de korta avstånden, det stora mat- och teknikintresset samt de begynnande samarbetsprojekten. Att skapa nästa generations livsmedelssystem är en global angelägenhet som kräver ett enat gemensamt intresse. Sweden Foodtech, en av aktörerna bakom Stockholm FoodTech Guide, vill öka den medvetenheten.

– Fokus i den här guiden ligger inte bara på investerare och entreprenörer. Vi vill samla alla aktörer i ekosystemet så att vi tillsammans kan ta fram allt bättre matlösningar, oavsett om det innebär forskning eller faktiska tjänster. Alla behövs för att uppfylla FN:s globala mål, säger Johan Jörgensen, partner på Sweden Foodtech.

Anna Gissler, vd för Invest Stockholm, tillägger att framtidens matsystem skapas på platser där hälsa och hållbarhet värderas högt.

– Stockholm är också en plats där teknik och data är mogna industrier och där medvetna konsumenter och beslutsfattare aktivt söker nya lösningar. Vi välkomnar investerare, företag och individer med särskilt intresse för foodtech-sektorn att utforska möjligheterna i Stockholm.


STOCKHOLM FOODTECH GUIDE

Läs mer och ladda ner hela rapporten här!

INVEST STOCKHOLM

Invest Stockholm är stadens officiella näringslivsorganisation som arbetar med marknadsföring och utveckling av Stockholm som affärsdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Invest Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region, som är helägt av Stockholms stad.

Investstockholm.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *