Heja Framtiden donerar 10 000 kronor till Solvattens arbete i Uganda

Som ett resultat av det framgångsrika magasinprojektet Framtidens hållbara matsystem har Heja Framtiden kunnat donera en del av överskottet till Solvatten.

Heja Framtiden är en podcast och plattform för framtidsfrågor. I januari 2020 lanserades det nya verksamhetsbenet Framtidens hållbara, med påkostade och högkvalitativa printmagasin för specifika branscher. Hittills har två nummer av Framtidens hållbara matsystem distribuerats tillsammans med Dagens Industri.

En viktig del av projektet har varit att kunna bidra till en bättre värld – inte bara genom ett inspirerande innehåll i produktionerna. Därför har Heja Framtiden nu valt att donera 10 000 kronor från det senaste magasinet till Solvatten.

Solvatten är en svensk innovation signerad uppfinnaren Petra Wadström. Genom att fylla en väskliknande behållaren med vatten och ställa den i solen, kan vattnet renas och användas för matlagning, hygien och tvätt. Det hela sparar såväl tid som fysiskt arbete och kan reducera eldning med ved och kol eftersom vattnet även hettas upp i processen.

”Solvatten har en unik lösning som på ett smart sätt bidrar till ett bättre liv för tusentals människor i världen. Eftersom vatten och hälsa har så starka kopplingar till det globala matsystemet tycker vi att det är en perfekt sak att stötta,” säger Christian von Essen på Heja Framtiden.

Lyssna på Petra Wadströms historia i Heja Framtiden avsnitt 193!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *